Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

@joostpieters.nl

Achtergrond

‘t komt door me heen
het zingt zich dwars door mij
‘t komt door mijn hart en ziel
ik geef het alleen vrij’

Bovenstaand fragment uit het nummer ‘liedje’ (niet op plaat verschenen) is tekenend voor hoe Joost Pieters (Rotterdam, 1968) zijn leven als songwriter ervaart. Hoewel zijn antenne altijd ‘aan’ staat, is hij nooit actief op zoek naar nieuwe liedjes. Als verre vrienden vinden ze hém. Met liefde zet Joost zijn deur wijd open. De langswaaiende melodieën en woorden verrassen hem nog altijd. Steeds meer eigenlijk. Joost: ‘Hoe langer ik hier ben, hoe meer ik me bewust ben van het wonder van creëren. Ik ben er dankbaarder voor, maar voel ook steeds sterker dat ik een zekere verantwoordelijkheid met me meedraag. De liedjes zingen zich niet voor niets door me heen, ze willen gehoord worden.’

Joost Pieters schrijft en componeert al zijn leven lang. In zijn jeugd toerde hij met zijn eigen band ‘Joost & Co’. In 1997 bracht hij het album ‘Ergens in mij’ uit en stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In die periode schreef hij ook af en toe voor andere artiesten zoals Guus Meeuwis en Pater Moeskroen. In 1999 richtte hij met Monique Hiltermann het bedrijf ‘Verhaal in Vorm’ op. Een communicatiebureau waarin het creatieve talent van beiden samenkwam. Tijdens het runnen van dit bedrijf en het opgroeien van twee zoons bleef Joost op de achtergrond altijd liedjes schrijven. Met de band ‘Van Zins’ maakte hij in 2008 het album, ‘Lied Zijn’, maar de spotlights zocht hij lange tijd niet op.

Toen Joost en Monique in 2010 het roer omgooiden en in hun voormalige kantoor in Zierikzee ‘de Zeeuwse Hemel’ oprichtten, werd er een prominente plek vrijgehouden voor de piano. Boven de wijnkelder van het café-restaurant ontstond een podium waar Joost af en toe weer van zich liet horen. Samen met Wilbert van Duinhoven en Tim Schicker nam hij in 2013 ‘Midden in het Begin’ op, liedjes die deels uit het verleden stamden, gecombineerd met een paar nieuwe songs.

Bij een spontane jamsessie in de Zeeuwse Hemel leerde Joost in 2015 componist en muzikant Stefan Fokker kennen. Er ontstond een intensieve samenwerking die Joost ertoe aanzette om ook weer af en toe met band te gaan spelen. Onder de naam PietersFokker brachten Joost en Stefan twee platen uit: de LP ‘Waan’, in 2016 en de EP ‘PietersFokker Verdwaalt’ in 2018. Vanaf 2019 werken Joost en Stefan nog wel samen, maar niet meer onder gezamenlijke naam. Stefan blijft producent en mede-componist bij veel van Joost zijn liedjes.

26/05/1968

info@joostpieters.nl

Volg me: